Etusivu

Esittely

Koiramme

Uutiset

Pentuja

Kasvatit

Valiogalleria

Kuvagalleria

Muistoissamme

Yhteystiedot

Linkit

 

 

 


UUTISIA 2010   UUTISIA 2009  UUTISIA 2008  UUTISIA 2007

 

Uutisia 2011

On tullut aika kiittää kaikkia ystäviä, tuttavia, yhteistyökumppaneita ja ulkomuototuomareita tästä vuodesta!
SUURI KIITOS KAIKILLE!
 

10.12.11
Aida ja Nora agilitykisoissa Seinäjoella saivat tänään ensimmäisen hyppysertin sijalla 3! Hurjan suuret onnittelut!

6.12.11 Tampere ryhmänäyttely
Dina palasi pitkältä tauolta näyttelykehiin ja paluu oli aivan mahtava, Dina oli ROP! Paljon paljon onnitteluja Dinan perheelle!

3.-4.12.11 Helsinki, Messari
Lähdettiin Millan kanssa messarin matkalle bussilla, kuten muinakin vuosina. On se vaan niin helppoa istua vaan kyytiin, ei tarvitse itse ajaa. Lähdimme turistina matkaan, vaikka olihan se Alma ilmoitettu, mutta hän oli aivan karvaton ja saa kyllä henkisestikin kehittyä, joten viettäköön laatuaikaa kotona :) Olimme sitten Ronjaa kannustamassa. Ronja lauantaina Helsinki voittajassa PN 3, mutta kilpailu alkoikin vasta sunnuntaina :) Illalla kävimme hotellin ravintolassa syömässä aivan ihanaa ruokaa jälkiruoan kera, nam!
Sunnuntaina V-11 näyttelyssä kooikerit vasta iltapäivällä kehässä, joten oli sitten aikaa tuhlata rahoja ja ostella kaikkea ihanaa koirille joululahjaksi ja muutenkin. Ronjan päivä oli täyspotti! Neiti oli ROP ja mikä oli aivan käsittämätöntä tuomari Hannele Jokisilta sijoitti Ronjan ryhmässä neljänneksi! Kyllä taisi Messarin käytävillä kuulua aika kovia ilon kiljahduksia, niin onnellinen olin!! Onnitteluja Pajarin perheelle!


 

Marraskuussa talo hiljentyi, kun Usvan pennut lähtivät maailmalle. Onneksi iloksemme jäi touhukas Thelma, jossa riittää virtaa vaikka muille jakaa :) Onnea vaan Nekulle, Millalle ja Armakselle perheineen sinne suureen maailmaan.


Thelma
 

22.10.11 Hyvinkää spanieleiden erkkari
Hyvinkäälle lähdettiin Millan kanssa ajelmaan perjantaina yöllä joskus kahdentoista aikoihin. Koiria meillä oli mukana neljä, Olga ja Aada, sekä Alma ja Dana. Alma pahimmassa mörköiässä junioriluokassa ERI 2 SA, Dana nuorten luokassa ERI 2 SA, Aada vet ERI 1 SA VSP-vet, Olga vet EH. Kasvattajaluokassa 2 KP ja Milla hienosti Novan kanssa junnuissa 2.
 

6.9.11 Usva synnytti 2 urosta ja 3 narttua :)

3.9.11 agilitykisat Kajaanissa
Kainuun seurakoira- ja terrierikerho järjesti 20-vuotis juhlakisan eli Kajaanissa on harrastettu agilityä jo 20 vuotta, aika pitkä aika.
Milla ja Senni starttasivat sitten kotikisassa heidän ensimmäisen kisansa. A-rata hylätty, mutta toinen rata olikin jo sitten paljon parempi, pujottelusta 5 virhepistettä ja "aikasakkoa" n.20 s., sijoitus parivaljakolla 3!! Aika hyvin nuorelle agilityharrastajalle ensimmäisissä kisoissa! Ja tuomari muuten halusi antaa Millalle ja Sennille kannustuspalkinnon!! Samoissa kisoissa nähtiin Cavalriina's koiria ihan kiva määrä, Ronja, Rocky, Churri ja Luna. Ronja pääsi nousemaan kolmosluokkaan!! Onnitteluja Tuomolle!

Loppukesän aikana kasvetteihini on tullut ensimmäinen jälkivalio, Nella Noblesse on tähän upeaan saavutukseen pystynyt omistajansa Maaritin kanssa! Suuret onnittelut heille!!
 


©Maarit Kiviaho


14.8.11 Joensuu
Käytiin kotona nukkumassa ja taas auton nokka kohti Joensuuta. Mukana Dana ja Ronja ja Riitta. Turistina oli Alma-neiti.
Tulokset: Ronja VSP, Dana PN 3 ja varasert!


Kolme kaunista neitiä; Dana, Alma ja Ronja.
 

13.8.11 Joensuu
Mukana koirat Aada ja Dana ja Riitta oli mukana Ronjan kanssa. Ennen kooikerkehää jouduin toimimaan handlerina Saana cavalierille ja tulos oli ERI. Milla junnuissa Ronjan kanssa ja sijoitus oli 4!! Hyvä Milla!
Pikku Danonino eli Dana oli ROP saaden SERT ja CACIB, Ronja PN 2 ja Aada-hyttynen PN 3 ja ROP VET! Ajatella, että tuo meidän Aadakin on jo veteraaniluokassa, ei uskoisi, niin ikinuorelta se näyttää! Milla meni Danan kanssa ryhmäkehään, mutta ei sijoitusta.


Voittajakoira Dana ottaa rennosti ©Sanna Pyykkönen

 

7.8.11 Kuopio
Näyttelyyn lähdettiin kokoonpanolla minä, Milla ja koirat, Dana, Ronja ja junnukoiraksi Millalle Senni.
Dana ERI 1, Ronja ROP ja päivän päätteeksi Ronja RYP 4, vau miten mahtavaa!! Upeaa!! Milla ei sijoittunut junnukisassa vaikka hyvin heillä yhteistyö sujuikin.

 

24.7.11 Tornio näyttelyt
Tornioon ajelin Danan (C. Yo-Yo Yasminen) kanssa kahdestaan. Siellä oli aivan kamala ukonilma, vettä tuli kuin saavista olisi kaadettu, mutta tulos kuitenkin lämmitti aika paljon. Dana ROP, SERT ja CACIB!! Kyllä nyt hymyillyttää :)23-24.7.11 Agitytuloksia Raumalta
Noralta ja Aidalta tuli taas hienoja uutisia. Neljä kilpailua olivat käyneet ja kaikista NOLLAT!! Huh huh, miten loistavia he ovatkaan! Ja sitten vielä kaupan päälle kooikereiden rotumestaruuskisoissa sijoitus 2!! Paljon paljon onnitteluja huikealle parivaljakolle!
 

10.7.11 Cavalriina's koirat agirodussa  
Mukana olivat Susu, Zelda, Aida, Severi ja Siru.
 


 

4.7.11 MV-11
Lähdettiin äitini kanssa ajelemaan kohti Pietarsaarta, josta matkamme jatkui Maaritin ja Peterin kyydissä kohti Pariisia. Mukana koirat Olga ja Ronja ja Maaritin kolme pulia. Perillä hotellissa Pariisissa olimme keskiviikkona jo hyvissä ajoin iltapäivällä, joten sain rauhassa valmistautua torstain Ranskan voittajanäyttelyyn. Hotelli oli ihan ok, mitä nyt ensimmäisenä päivänä ei tullut lämmintä vettä ja hissi oli rikki ja viimeisenä iltana loppui ravintolasta ruoat ja juomat, mutta pääasia, että oli katto pään päällä :)
Torstaina näin Ranskassa asuvan kasvattini Aslanin (jota en ole sen jälkeen nänyt kun hän 5 vuotta sitten meiltä lähti), joka saikin sertin ja jonka myötä hän sai Ranskan voittajatittelin. Olga oli VET ERI 1 ja Ronja AVO ERI 4. Kooikereita oli 17. Näistä hyvistä tuloksista oli hyvä jatkaa seuraavalle päivälle, jolloin oli MV-näyttely. MV-näyttelyyn kooikereita oli ilmoitettu 28. Mukana myös kasvattini Aslan ja pikkuinen Fyzz (Susun pentu). Aslan sai varasertin ja pieni ihastuttava Fyzz sai jun ERI 2. Olga vet ERI 4 (Olga jätti matkalla Pariisin valtavia kasoja karvaa maamerkeiksi, että osataan kotiin karvapallojen avulla :) ) eli Olga oli aivan turkiton kehässä, mutta suoritti Ronjan seuraneidin tehtävää oikein hyvin :) Ronja loisti kehässä, hän juoksi hihnan mitan edellä minua, oli aivan uskomattoman hienoa esittää prinsessaa ja tulos olikin sen mukainen CACIB, ROP ja MV-11!! Shampanjalasit kilisivät kehän jälkeen :) Ronja teki sen toistamiseen, uskomaton juttu! Paikallislehti teki meistä haastattelun ja lainatakseni siitä otsikkoa: MISS UNIVERSUM TOISTAMISEEN.

Lauantaina meillä oli vapaapäivä ja lähdimme tekemään hiukan turistin töitä eli katselemaan Aslanin omistajan Minnan opastuksella nähtävyyksiä. Käytiin Seinen risteilyllä mistä näimme mm. Notre Damen. Käytiin riemukaarella, vanhalla upealla oopperatalolla, nähtiin vanhan kylpylän raunioit ja tottakai Eiffel-tornilla ja tottakai kierreltiin kaupoissa. Tuhannet kiitokset Minnalle oppaana olemisesta!

Sunnuntaina alkoi uuvuttava kotimatka, mutta kyllähän sen kesti, kun tiesi, että kotiin pääsisi. Kiitokset Peterille turvallisesta matkasta (hän ajoi koko matkaan eli n.5000 km), kiitos Maaritille, kun otitte meidät mukaan! Olitte todella mukavaa seuraa :) Ja kiitokset kuuluvat Tuomolle ja Riitalle Ronjan lainaamisesta!


Ronja MV-11


Kasvatit Aslan ja Fyzz


Kuvia matkan varrelta Ranskasta...


                               
Belgiassa            
©Maarit Sandbäck

 

Kesäkuu
Tuca-kasvattini lähettää Paltamosta kesäisiä terkkuja. Tucan lempiharrastuksia on uiminen. Tuca omistaa myös oman merirosvolaivan, jolla hän seilaa pitkin Paltamon vesistöjä :))


©Hanna Karppinen

12.6.11 Nurmes ryhmänäyttelyt
Mukana näyttelyssä Alma, Olga ja cavalier Saana. Alma täytti toukokuun viimeinen päivä 9 kuukautta eli oli nyt ensimmäistä kertaa junnuluokassa ja se meni kyllä yli odotusten. Alma oli nimittäin ROP ja sai ensimmäisen sertinsä tuomari Marjo Jaakkolalta. Olga oli PN 2 ja ROPVET. Energinen cavalier Saana esiintyi hienosti toisessa näyttelyssään ja tulos oli EH.

29.5.11 Tuuri
Koko perhe lähdettiin Tuurin näyttelyyn, johon yhdistettiin myös Tuurin kyläkaupassa käynti. Mukana koirat Alma ja Olga ja kasvateistani Frodo. Alma ROP-pentu, Olga VSP, ROP VET ja Frodo ROP! Onnitteluja Frodo ja Erri!

28.5.11 Kajaanin agilitykisat
Kasvateistani agilitykisoissa oli sisarukset Ronja ja Rocky ja heillä tulokset olivat sen verran hyviä, että palkinnoille pääsivät useamman kerran. Onnitteluja paljon!Toukokuun Koirat-lehdessä oli rotuesittelyssä kooikerhondje ja mallina siinä toimi Dina eli Cavalriina's Uuna Unabella. Juttu oli todella hyvä ja Dinasta todella kauniita kuvia! Mallina toimi myös Dinan hyvä ystävä Shanti.


 
Kuvat: Jussi Koivunen

21.5.11 Sotkamo ryhmänäyttely
Ilmoitettu oli koirat Alma, Usva ja Olga, mutta kehässä kävi vain Olga. Usva karvaton ja Alma oli syönyt jotain aivan ihanaa ja hänellä oli sitten ripuli, eli vauva oli sairaslomalla. Olga oli ROP, ROP VET ja hienosti BIS VET 3!

18.5.11 Tampere
Aida hyppyradalta nolla ja sijoitus 8. !

14.5.11 Överkalix, Ruotsi
Kävin edellisenä iltana hakemassa Usvan Jennin luota. Jenni oli jo kertonut, että neiti on turkkia aika paljon pudottanut. Ja olihan se neiti aivan karvaton. Mietin kyllä pitkään, lähteäkö ollenkaan viemään koiraa kehään siinä kunnossa, mutta olin jo meidän tytöille luvannut, että käydään samalla Haaparannassa. Mutta ei se tulos nyt niin huono ollut, PN 2 ja varasert :) Vertti oli myös siellä ja tulos VSP, SERT, loistava juttu Anu ja Vertti!

7.5.11 Tohmajärvi ryhmänäyttely
Tohmajärven näyttelyyn lainasin Ronjaa ja kotoa lähti Olga ja Alma mukaan. Ronja oli VSP, Alma ROP-pentu ja Olga PN 2 ja ROP-veteraani, loistavia tuloksia! Olgan BIS VET 3 sijoitus vielä kruunasi päivän!


                                                                                ©Anniina Korjus

5.5.11 Orimattila
Aida jälleen kisoissa ja nollatulos ja sijoitus 8. :) Eli nyt on Aidalla kuulemma SM-nollat kasassa ja heidät nähdään kesäkuussa SM-kisoissa! Onnittelut Aidalle ja Noralle upeista tuloksista ja hurjan paljon onnea SM-kisoihin!


1.5.11 Seinäjoki
Aida kisoissa, tuplanollat ja sijoitukset 3. ja 5.! Loistavaa!


 

30.4.11 Ristijärvi
Ristijärvellä Milla kävi kisaamassa junior handlerissa ja todella hyvin tuloksin. Milla kilpaili Sennin kanssa nuorempien ikäsarjassa ja voitti sen. Kilpailu jatkui "isossa kehässä" jossa valittiin päivän paras. Vaihtokoirana oli suomenpystykorva, jollaista Milla ei ole edes ikinä rapsutellut, mutta aivan loistavasti Milla esitti rodun ja sitä mieltä oli tuomari Saara Heikkinen, joka valitsi Millan päivän parhaaksi! Hieno suoritus!


 

30.4.11 Lieto agilitykisat
Aida ja Nora ovat taas kisanneet loistavin tuloksin. Nollatulos ja sijoitus 8. !

24.4.11 Siskokset Oosa ja Alma tapasivat ensimmäistä kertaa Oosan lähdön jälkeen. Hyvin tulivat neidit juttuun ja leikkiä ja touhua riitti ja mukana menossa myös 7-vuotias cavalierimme Miina.23.4.11 Kiuruveden näyttelyt
Mukaan lähti koirat Maisa ja Olga ja Katjan mukana Puuhis. Maisa ei ole käynytkään näyttelyssä kahteen vuoteen ja päätin käyttää välillä Maisaa "ihmisten ilmoilla". Hymyssä suin Maisa esiintyi nauttien täysillä hommasta ja tuloskin upeasti VSP, Katjan Puuhis ROP ja RYP 4 ja Olga ROP VET, eli hieno reissu oli!

16.4.11 Haapavesi ryhmänäyttely
Kooikerit alkoivat hiukan myöhemmin, joten ei tarvinnut kovin aikaisin lähteä ajelemaan ja muutenkin oli kerrankin niin lyhyt matka näyttelyyn, että oli aivan luksusta. Mukaan lähtivät Jenni ja Usva sekä Henna, Alma ja Olga. Kaikki kehät olivat ulkona ja onneksi sää oli aurinkoinen ja lämmintäkin oli 12 astetta. Alma esiintyi todella reippaasti ja antoi tutkia itsensä todella hienosti ja tuloksena ROP-pentu. Usva oli ROP ja Olga PN 2 ja ROP vet. Ryhmäkilpailussa ei tullut menestystä.

16.4.11 Outokumpu
Katri oli ilmoittanut meidän Saana cavalierin ensimmäiseen näyttelyyn ja tulos oli kyllä niin uskomaton, että huh huh!! Cavaliereja oli ilmoitettu näyttelyyn 30 ja meidän Saana sitten loisti siellä muiden joukossa, tulos oli PN 1, SERT ja VSP!!! Kiitos Katrille Saanan viemisestä näyttelyyn ja kiitokset handleri Minnalle :)

10.4.11 Vaasan näyttelyt
Auto täynnä ihmisiä ja koiria. Mukana Milla ja Henna ja lähtipä tuo äitinikin mukaan. Koiria oli mukana Alma, Dana ja Olga. Kasvateistani Frodo oli myös näyttelyssä. Alman ensimmäinen näyttely ja hienostihan se esiintyminen meni ja tuloksena oli ROP-pentu!! Sitten oli urosten vuoro. Frodolla loistava tulos, PU 2 ja SERT, VACA (cacib siirtyy Frodolle) ja FI MVA!! Suuret onnittelut Frodon taustatiimille! Dana oli hiukan hoikassa kunnossa ja aivan karvaton, mutta tulos kuitenkin EH, johon olen nuorella koiralla ihan tyytyväinen. Nyt Dana jää kehittymään ja kasvattelemaan karvaa ja katsellaan loppukesästä miltä neiti näyttää :) Olgan tulos PN 2 ja ROP vet ja veteraanikehässä Olga pääsi 8 parhaan joukkoon, VAU! Kaikin puolin näyttelypäivä oli loistava, tulosten suhteen ja oli myös kiva nähdä tuttuja kooikerihmisiä!


Cavalriina's Adora Antonina "Alma" ROP-pentu
 

5.4.11 Aada-hyttynen pääsi veteraanien joukkoon. Aada täytti 8 vuotta, jota ei kyllä millään meidän Aadasta usko, on se vaan niin ikinuori! Isot onnittelut!

21.3.11 Iitu-muori täytti 10 vuotta. Iitun juhlat juhlittiin aivan perhepiirissä herkkuja syöden :) Lämpöiset onnittelut Iitulle!

10.-14.3.11 Cruftsin näyttelymatka
Kati, Mari, Nina ja minä lähdimme "opintomatkalle" sinne koiraihmisten mekkaan eli Cruftsin näyttelyyn Englantiin. Torstaina lento oli joskus iltapäivällä perillä ja päätettiin mennä käymään heti näyttelypaikalla. Hotellimme oli näyttelypaikasta 900 m päässä. Minun onnekseni kooikerit olivat vielä kesken. Näyttelyyn oli ilmoitettu 30 kooikeria ja kerkesin niistä noin puolet nähdä. Ja kylläpä täytyy sanoa, että taso oli kyllä todella huono siellä. Taas pitää todeta, että on meillä Suomessa kauniit kooikerit.
Perjantaina ostoksille kaupungille, mutta eipä sieltä juuri mitään tullut ostettua. Lauantaina ja sunnuntaina näyttelyssä ja sinne kyllä sai rahat tuhlattua :) Kaikkea ihanaa koirakrääsää tuli ostettua ja tietenkin koirille paljon tuliaisia. Matka oli todella mukava ja kiitokset matkaseuralaisille Katilla ja Ninalle ja "puolisolleni" Marille :) 

6.3.11 Senni ja Milla olivat ensimmäisissä epävirallisissa agilitykisoissa. Heidän luokassaan oli 4 kilpailijaa. Ensimmäinen rata meni ihan hyvin, mutta Senni hiukan hidas, mutta toinen rata menikin jo sitten paljon paremmin ja heidän sijoitus oli hienosti 2!


8.-9.1.11 Kajaanin näyttelyt

Usva, Olga ja Dana oli "meiltä" ilmoitettu näyttelyyn ja Riitta oli ilmoittanut Ronjan. Elina tuli Novan ja Nikon kanssa näyttelyyn.
Upea komistus Frodo eli C. Verdi Vivaldi saapui myös näyttelyyn ja tyhjin käsin ei tarvinnut heidän kotimatkalle lähteä.

Poikien tulokset:
Frodo ROP, CACIB, SERT
Nova PU 2 ROP VET
Niko PU 3 ROP JUN

Ja tytöt:
Dana ERI 1
Usva VSP, CACIB
Ronja PN 4
Olga ERI, SA, VSP VET

Ja kasvattajaluokassa esiintyi Frodo, Usva, Ronja ja Dana ja tulos oli ROP KASV. Danan ja Nikon ensiesiintyminen virallisessa luokassa ja tyytyväinen olin nuorten tuloksiin. Onnitteluja vielä todella paljon Frodolle ja taustajoukoille! Loistava päivä meidän tiimillä!